“En kung kan dyka upp var som helst”

“En kung kan dyka upp var som helst” det sa H. M. Konungen i dag, när han besökte Frälsningsarméns Kvinnocenter i Akalla, som ett svar när en av kvinnorna berättade för honom att hon aldrig sett en kung förr.

Idag hade mina arbetsuppgifter på Frälsningsarmén kunglig glans. En fördel med att vara anställd som fotograf på Frälsningsarmén är att man träffar så många människor. Idag mötte jag kungen. Eller, inte jag personligen. Men H. M. Konungen besökte Frälsningsarméns Kvinnocenter i Akalla för att samtala med Madeleine Sundell, som arbetar på Frälsningsarméns huvudkontor med rättvisefrågor och mänskliga rättigheter. Madeleine fick ett stipendium av H. M. Konungen för åtta år sedan och kungen ville höra hur det har gått för henne. Som tur för mig valde de att träffas i en av Frälsningsarméns verksamheter.

 

Läs mer om besöket här fralsningsarmen.se>>
eller här kungahuset.se>>
(I senare länken är det inte mina bilder.)