Jonas Nimmersjö – Fotograf i Knivsta

OM FOTOGRAF JONAS NIMMERSJÖ

25076673123_982064e50c_oJag driver för närvarande bolaget Fotograf Jonas Nimmersjö AB vid sidan om en en tjänst som skribent och fotograf för Frälsningsarmén. Mina främsta uppgifter är med deras magasin “Stridsropet”.

Företaget Fotograf Jonas Nimmersjö AB åtar sig uppdrag från företag, nyhetsredaktioner, organisationer och privatpersoner. Jag har regelbundna uppdrag som skribent och testredaktör för tidningen Monitor och har arbetat säsongsvis som skolfotograf.

Jag tar uppdrag både som stillbilds- och videofotograf.  Från oktober 2015 till augusti 2016 vikarierade jag 25% som pastor i Gredelbykyrkan, Knivsta.

HISTORIK

När jag våren 2008 startade en enskilda firman Kiboko Production, var det till en början en bisyssla vid sidan om heltidsarbete som bildredaktör på tidningen Budbäraren och som webbredaktör på EFS. Våren 2011 fick firman 50% av min tid. Med litet undantag under hösten 2011 då jag hade en 50% tjänst som nyhetsredigerare på tidningen Världen idag. Och hade det inte varit för de vikariat jag har nu så hade firman haft 100% av min tid. Den sista april 2016 lämnade jag den halvtid jag hade kvar på EFS.

I November 2014 ombildade jag bolaget till aktiebolag och idag heter företaget – Fotograf Jonas Nimmersjö AB. Adressen och även figuren i min logotyp är en rest från mitt tidigare bolag Kiboko Production. Skälet till att jag valt att behålla det är att jag är väldigt förtjust i ordet Kiboko – som är swahili och betyder flodhäst.

AFRIKA

Jag har erfarenhet av att arbeta med TV eller foto i många olika länder och av att jobba med folk från olika bakgrund och kultur.

Jag har erfarenhet av att arbeta med TV eller foto i många olika länder och av att jobba med folk från olika bakgrund och kultur. Länder jag arbetat i kortare eller längre tid är Tanzania, Etiopien, Spanien, Grekland, Rumänien och Irakiska Kurdistan. Från oktober 2005 till november 2007 bodde jag med min familj i Arusha, Tanzania, där jag arbetade som lärare i TV-produktion och konsult för Habari Maalum Media.

Jag har även arbetat i Tanzania åren 1993-1996 som fotograf och redigerare och som lärare i ljussättning, TV foto och video- redigering. Jag har även arbetat som frilans TV fotograf på Sveriges Television (SVT) och TV-Inter. Arbetsuppgifterna på TV-Inter kunde innebära allt från nyhetsjobb för ”TV4 Öst” i Linköping, studio jobb eller OB jobb i Sverige, EFP jobb i Grekland eller OB jobb i Rumänien. Jag arbetade också för ”Crossroads Christian Communication Inc.” från Canada på Världsutställningen i Sevilla 1992.

Jag är delvis uppvuxen i Burundi, Afrika och jag tror jag är märkt för livet, i positiv mening, jag har bott drygt 12 år i Afrika.

UTBILDNING

I grunden har jag utbildning från medie-linjen och TV-linjen vid Kaggeholms Folkhögskola. Jag har läst medie- och kommunikation på Uppsala Universitet. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med Adobe Photoshop, Premiere Pro, Indesign samt Final Cut ProX/Studio.